1. Haberler
  2. Samsun Haber
  3. Samsun’da AKP’li belediye personele 4 aydır maaş ödeyemiyor!

Samsun’da AKP’li belediye personele 4 aydır maaş ödeyemiyor!

Samsun'da daha önce haciz şokuyla gündeme gelen Tekkeköy Belediyesi'nde, 600'e yakın personelin 4 aylık maaşının ödenmediği öğrenildi. Belediyede, ekonomik darboğaz çukuru her geçen gün büyürken, AK Parti kulislerinde Başkan Mustafa Candal için tepki sesleri yükseliyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazete Arena’nın haberine göre: Samsun’da, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Tekkeköy Belediyesi Başkanı seçilen Mustafa Candal, göreve geldiği günden bu yana ekonomik kriz haberleriyle gündem oldu. Seçimlerin ardından belediyede işten çıkarılan 167 işçi, tazminatlarının ödenmemesi nedeniyle hukuki süreci başlatmış, ardından belediyeye haciz uygulanmıştı. Gazete Arena olarak, yaptığımız araştırmada, son olarak ulaştığımız bilgide, belediyede çalışan toplam 600’e yakın personelin 4 aylık maaşını alamadığı ortaya çıktı.

İŞÇİ VE AİLELERİ İSYAN EDİYOR

500 işçi ve 70 memur olmak üzere 600’e yakın personelin 4 aydır maaş almadığı AK Partili Tekkeköy Belediyesi’nde her gün başka bir kriz gündeme geliyor. İşçi ve işçi ailelerinden yoğun tepki alan Belediye Başkanı Mustafa Candal’a maaş baskısı sürüyor. İşçilerin huzurunun kaçtığı belediyede ödenecek maaşlar, dört gözle bekleniyor.

AK PARTİ’DE TEPKİLER SÜRÜYOR

Geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde Tekkeköy Belediyesi’nin eski belediye başkanı Hasan Togar’ı deviren Mustafa Candal, göreve büyük umutlarla getirilmişti. Ancak göreve geldiği bir yıl içinde ekonomik kriz haberleriyle gündem oldu. AK Parti kulislerinde de sert eleştirlerle adı anılan Candal için, tepki sesleri her geçen gün daha da yükseliyor.

VATANDAŞ GÖREVE DAVET EDİYOR

Diğer taraftan büyük umutlarla başkanlığa seçilen Mustafa Candal’ın, seçim öncesi vaat ettiği birçok projeyi de hayata geçirmediği ileri sürüldü. İlçedeki vatandaşlar, Tekkeköy Belediye Başkanı Candal’a bu konuda da tepki gösterirken, vaat edilen projelerin hayata geçirilmesi için görev çağrısı yapıyor. 

diyekonustu.com

Samsun’da AKP’li belediye personele 4 aydır maaş ödeyemiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

diyekonustu.com - Samsun Haber, Gündem ve Son Dakika Samsun Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!