Sefa Aşar: Atakum’daki olay CHP’de otorite eksikliğinin göstergesidir

CHP Atakum ilçe delege seçimleri esnasında yaşanan kavgaya ilişkin CHP İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Samsunlu iş insanı Sefa Aşar'dan açıklama geldi. Sefa Aşar, Atakum’daki gerginliği CHP’de otorite eksikliği olarak değerlendirdi ve partililere CHP’nin onurunu koruyarak Samsun’da hak ettiği yere taşıma çağrısı yaptı.
16.08.2025 | 20:34
Sefa Asar Atakumdaki olay CHPde otorite eksikliginin gostergesidir

Samsun’un Atakum ilçesinde bugün gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) delege seçimleri, sandık başında çıkan kavga ile gölgelendi. Cumhuriyet Mahallesi’nde taraflar arasında yaşanan tartışma kısa sürede arbedeye dönüşürken, yaralananların olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, seçimler ertelendi.

İşte o görüntüler:

Yaşanan gerginliğin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Samsunlu iş insanı Sefa Aşar‘dan açıklama geldi.

CHP Atakum’daki delege seçiminde yaşanan kavgayı üzüntüyle karşıladığını belirten Sefa Aşar, olayı, CHP’de otorite eksikliği ve yönetim zafiyeti olarak nitelendirdi. Aşar, CHP’nin Mustafa Kemal Atatürk’ten miras kalan onur, itibar ve cumhuriyet değerlerini koruma sorumluluğuna dikkat çekti. Ayrıca partililere seslenen Sefa Aşar, CHP’yi Samsun’da hak ettiği yere taşımak için tarihi bir görev düştüğünü vurguladı.

Sefa Aşar’ın açıklamasının tam metni şöyle:

“Bugün Atakum İlçe Başkanlığımızda yaşanan tatsız hadise, CHP’ye gönül vermiş her yurttaşımız gibi beni de derinden üzdü.

Bu tablo, partimizin Samsun’da “otorite eksikliğinin ve yönetim zafiyetinin” dışa vurmuş halidir.

CHP; kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanarak, cumhuriyeti kuran partidir.

CHP’nin şeref ve haysiyetini, itibar ve vakarını muhafaza etmek, izzet ve onurunu yüceltmek, bu büyük davaya hizmet eden herkesin en temel görevidir. Bu parti sadece bir siyasi örgüt değil; milletimizin onurunu, cumhuriyetimizin değerlerini temsil eden köklü bir mirastır.

Bir taraftan emin adımlarla iktidara yürüyen, diğer taraftan çeşitli operasyonlarla kuşatılan partimizin neferleri olarak; Samsun’da partimizi hak ettiği yere taşımak, her hatırın üstünde “tarihi” bir görevdir.”

Sefa Asar Atakumdaki olay CHPde otorite eksikliginin gostergesidir 2
CHP’li Sefa Aşar’dan örgüte açık mesaj: Özeleştiri yaptı, davette bulundu
İlgili haber: CHP’li Sefa Aşar’dan örgüte açık mesaj: Özeleştiri yaptı, davette bulundu