Samsun Şoförler Odası seçiminde yer değişikliği: Esnaf kapıda bekletilmeyecek

Samsun Şoförler Odası seçimlerinin salon yetersizliği nedeniyle yerinin ve tarihi değiştirildi. 2 bin 831 esnafın oy kullanacağı seçimle ilgili konuşan Başkan Adayı Mustafa Akca, “Şoför esnafı kapıda bekletilmeyi hak etmiyor” diye konuştu.
26.12.2025 | 21:07
Samsun Şoförler Odası seçiminde yer değişikliği: Esnaf kapıda bekletilmeyecek

Samsun Şoförler Odası’nın 11 Ocak 2026’da Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapılması planlanan seçimleri, salonun yetersiz kalacağı gerekçesiyle Mustafa Dağıtanlı Spor Salonu’na alındı. Seçim tarihi de 25 Ocak 2026 olarak değiştirildi.

Akca: Tercih değil, zorunluluk

Seçim sürecine ilişkin diyekonustu.com’a konuşan Samsun Kamyoncular Kooperatifi Başkanı ve Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Mustafa Akca, alınan kararın bir tercih değil, zorunluluk olduğunu belirtti.

Esnafı kapı önüne mahkum etmek

Samsun Şoförler Odası seçiminde yer değişikliği: Esnaf kapıda bekletilmeyecek
Mustafa Akca

Adaylık açıklamasını daha önce aynı salonda yaklaşık 1000 şoför esnafının katılımıyla yaptığını hatırlatan Mustafa Akca, 2 bin 831 esnafın oy kullanacağı bir seçim için aynı salonun dayatılmasının, esnafı kış ortasında kapı önüne mahkûm etmek anlamına geldiğini söyledi.

“Şoför esnafı kapıda bekletilmeyi hak etmiyor”

Akca, Samsun’da şoför esnafının yıllardır seçimlerde ve toplantılarda ikinci plana itildiğini, salonlara sığmayan esnafın ise soğukta, yağmurda kapı önünde bekletildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şoför esnafı yıllardır Samsun’da kapı önüne konulmuştur. Bu bir alışkanlık haline getirilmiştir. Biz bu anlayışı kabul etmiyoruz. Artık şoför esnafı sokakta, kapıda bekletilmeyi hak etmiyor. Bizim dönemimizde esnafımızı kimse kapı önüne koyamayacak. Esnafımızın başımızın üstünde yeri var.”

diyekonustu.com
Tüm Samsun haberleri için HEMEN TIKLAYIN 👈

Samsun Şoförler Odası seçiminde yer değişikliği: Esnaf kapıda bekletilmeyecek
İlgili haber: Samsun’da parti kongresi gibi adaylık açıklaması: Mustafa Akca’dan gövde gösterisi