diyekonustu.com Genel Yayın Yönetmeni ve Gazete Gerçek Yazı İşleri Müdürü Tolga Birgücü’ye konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, esnafa yönelik hayata geçirmeyi planladıkları bir projeyi açıkladı.
Samsun’un İlkadım ilçesinde pandemiden etkilenen esnafa destek amaçlı e-ticaret tabanlı dijital bir proje hayata geçiriliyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, esnafın ürünlerini internet üzerinden satışa sunmalarına yardımcı olacaklarını söyledi
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan kapanma kararlarında işletmelerini açamayan ve ekonomik olarak etkilenen esnaf için anlamlı bir projeye imza atacaklarını söyledi. Demirtaş, esnafın ürünlerini kuracakları bir e-ticaret sistemli site üzerinden satışa sunmalarına öncü olacaklarını söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş
DEMİRTAŞ: HER SEKTÖRDEN GÖRÜŞLER ALIYORUZ
Başkan Necattin Demirtaş, “İlçemizde pandemiden etkilenen esnafımıza destek olmak amacıyla bir projeye imza atacağız. Tüm Türkiye çapında örnekleri mevcut olan bazı alışveriş siteleri gibi bir site kurmayı planlıyoruz. Şu anda etüt aşamasında olduğumuz projemiz ile esnafımızın ürünlerini internet üzerinden satmalarına yardımcı olacağız. Esnafımız, temsilcilerimiz ve esnaf odalarımızla görüşme halindeyiz. Projemizin veri tabanını oluşturmak için çalışıyoruz. Her sektörden görüşler alıyoruz. Esnafımız, kuracağımız sisteme kayıt olacak ve ürünlerini otomatik olarak kaydedebilecek. Daha sonra alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımız, hangi ürünü istiyor ise buradan satın alabilecek. Bu organizeyi üstleneceğiz. Esnafımızın yanındayız” diye konuştu.