
CHP’nin, İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı miting zincirinin 70’incisi bugün Kilis’te gerçekleştirildi. Saat 16.00’da başlayan mitinge, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Özel, mitingde hem İBB iddianamesine hem de ülkedeki siyasi tabloya ilişkin sert açıklamalarda bulundu.
“Haksızlığı Kilis’ten Dünyaya Duyurmaya Geldik”
Özel, konuşmasının başında “Kilis’e derdi konuşmaya değil, haksızlığı haykırmaya geldik” diyerek, iktidarı eleştirdi. Kilis’in uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarının görmezden gelindiğini belirten Özel, CHP olarak halktan yana siyaset yürüttüklerini söyledi.
Kilis’in önceki dönemden kalan 502 milyon TL borçla devredildiğini belirten Özel, buna rağmen yeni dönemde borçların azaltıldığını, ilk kreşin açıldığını, emekli kıraathanesi ve kent lokantasının hizmete girdiğini vurguladı.
“Şimdi Halkın İktidarını Kurma Zamanı”
Türkiye’de emeklilerin açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya zorlandığını ifade eden Özel, yerel yönetimlerin bu nedenle vatandaşlara destek olmak için yoğun çaba gösterdiğini söyledi. Kilis’te Halk Ekmek fabrikasından temiz su hattına kadar birçok yatırım yapıldığını belirten Özel, “Türkiye’nin yüzde 60’ı değişti, şimdi sıra halkın iktidarında” dedi.
Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinen Özel, CHP’nin “herkesin kendi ülkesinde huzurla yaşayacağı bir Suriye” hedefiyle hareket ettiğini belirterek, sorunun çözümü konusunda kararlılık mesajı verdi.
“İBB dosyası tam bir kumpastır”
Ekrem İmamoğlu hakkında hazırlanan iddianamenin siyasi amaçlı olduğunu söyleyen Özel, geçmişteki Ergenekon ve Balyoz süreçlerini hatırlattı:
“Ergenekon nasıl kumpassa İBB dosyası da o kadar kumpastır.”
Özel, İmamoğlu’nun tutuksuz yargılanması gerektiğini belirterek, iddianamedeki iddiaların dayanaksız olduğunu öne sürdü.
“Bizim boğazımızdan geçtiyse bin belamızı versin”
Özel, iktidarın CHP’li belediyelere yönelik ithamlarını da sert sözlerle yanıtladı:
“Bizim boğazımızdan geçtiyse bin belamızı versin. Ama her şeyi yapıp birine iftira eden varsa Allah onları da bildiği gibi yapsın.”
Tele1’e kayyım atanmasını eleştiren Özel, kanalın YouTube üzerinden yayın yapmaya devam ettiğini hatırlatarak basın üzerindeki baskılara dikkat çekti.
“Erdoğan’ı bir gün bile tutuklu yargılamadılar”
Konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte yargılandığı dosyalara değinen Özel, “Erdoğan bir gün bile tutuklu yargılanmadı” diyerek şunları söyledi:
- “Kendi mağduriyeti üzerinden siyaset yaptı ama bugün aynı durumu başkalarına yaşatıyor.”
- “CHP’den terörist çıkmaz, hırsız çıkmaz. Bu partiyi millet kurdu, millet yaşatır.”
CHP’nin önümüzdeki kurultayda Türkiye’yi nasıl yöneteceğini anlatacağını söyleyen Özel, iktidarın partiyi kapatmaya yönelik adımlar attığını iddia ederek, “19 Mart darbesi, geleceğin iktidar partisi CHP’ye yapılmak isteniyor” dedi.
diyekonustu.com
Diğer Gündem Haberleri için tıklayın…

