Özel’den Erdoğan’a: Trump’a karşı dik dur

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Trump'a karşı bir dik duruş bekliyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” miting serisine Bayburt’ta devam etti. CHP, 31 Mart yerel seçimlerinde yalnızca 813 oy aldığı Bayburt’ta, 14 yıl aradan sonra ilk kez miting düzenledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail ile İran arasında başlayan gerilime değinerek, “İran’ın olası misillemeleriyle çatışmanın büyümesinden, nükleer sızıntı riskinden ve yanı başımızda çıkabilecek yeni bir savaş ihtimalinden kaygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İktidara İsrail eleştirisi

Özel, iktidar partisini eleştirerek, “İktidarın İsrail’e karşı yalnızca kısık sesle konuşması, Trump’a gelince ise tamamen sessiz kalması son derece rahatsız edici, kaygı verici ve düşündürücüdür” dedi.

Erdoğan’a Trump çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, iki gündür İsrail’in İran’a yaptığı saldırıları kınıyoruz. İran’ın misillemeleriyle işin büyümesinden, nükleer sızıntıdan, yanı başımızda yeni bir savaştan endişe ediyoruz. Bunun için, başta Sayın Erdoğan’ı, sadece İsrail’e laf söyleyerek değil, Trump’a ‘Sen buna niye yüz veriyorsun, niye şımartıyorsun, niye tepemize bindiriyorsun, niye Müslüman kanı döküyorsun’ diye Trump’a karşı bir dik duruş bekliyorum.”