2019’da sosyal medyada viral hâle gelen ve “final sezonun yeterli yazarlıkla yeniden çekilmesini” talep eden Change.org imza kampanyası, milyonlarca destekçi toplamıştı. Harington, söz konusu kampanyayı “sosyal medyanın doğurduğu bir saçmalık” olarak nitelendirdi.
“Bir aptallık seviyesi”
New York Times’a konuşan oyuncu, “Bu beni gerçekten öfkelendirdi. Nasıl cüret edersiniz? Özür dilerim, bu benim duygum. Bence bu sadece sosyal medya yüzünden ortaya çıkabilecek bir aptallık seviyesiydi” ifadelerini kullandı.

Harington, final sezonunun eleştirildiği noktalar olduğunu kabul etmekle birlikte, yapım sürecindeki yoğun tempoya da dikkat çekti. Hatta daha önce verdiği bir röportajda, oyuncuların sezon boyunca o kadar yorulduğunu ve daha fazla devam edemediklerini söylemişti.
O dönem HBO üst yönetimi de benzer kampanyaları fark ettiklerini ancak bunları ciddiye almadıklarını belirtmişti.
“Game of Thrones”, George R.R. Martin’in A Song of Ice and Fire serisinden uyarlanan ve dünya çapında büyük bir hayran kitlesi oluşturmuş bir dizi olarak televizyon tarihine geçmişti.
