
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay takvimi işlerken Samsun‘da da örgütlerde hareketlik hakim. İlçe kongrelerine adım adım yaklaşılırken partide dün delege seçimleri başladı. 7 Eylül‘de sona erecek delege seçimlerinin ardından ilçe kongreleri start alacak.
CHP Atakum İlçe Başkanlığı’nda bugün gerçekleştirilen delege seçimleri gerginliğe sahne oldu. Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan ilk sandıkta başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü.
İşte o görüntüler:
Polis ve Çevik Kuvvet olay yerinde
Partililer arasında çıkan arbede sırasında yumrukların konuştuğu, sandık çevresinde büyük bir kargaşa yaşandığı öğrenildi. Olayın büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Güvenlik güçleri tarafları ayırmakta güçlük çekerken, kavgada yaralananların olduğu bilgisine ulaşıldı. Polis, hem salon içerisinde hem de bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alarak olası yeni gerginliklerin önüne geçmeye çalıştı.
Seçimlere ara verildi
Yaşanan olayların ardından delege seçimlerine bir süre ara verilmek zorunda kalındı. Gerginliğin yatışmasının ardından sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. CHP Atakum İlçe Başkanlığı’nda görevli yöneticilerin, seçimlerin sağlıklı bir ortamda tamamlanabilmesi için taraflarla görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.
Parti tabanında tepki
Yaşanan kavga, CHP tabanında tepkiye neden oldu. Parti içinden çok sayıda isim, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan delege seçimlerinin kavga ortamında değil, birlik ve beraberlik içinde yapılması gerektiğini vurguladı. “Seçimlerin şeffaf, huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılması gerekir” çağrıları yükselirken, yaşananların parti imajına zarar verdiği yönünde eleştiriler dile getirildi.
diyekonustu.com

