Black Phone 2 gişeyi sallıyor: 26,5 milyon dolarla zirvede

Blumhouse ve Universal imzalı korku devam filmi “Black Phone 2”, Ekim ayının durgun gişesinde 26,5 milyon dolarlık açılışla liderliğe yerleşti.

Korku türünün ustası Blumhouse, “Black Phone 2” ile 3.411 salonda gösterime girerek beklenen düzeyde bir açılış elde etti. Film, 2022’de 23 milyon dolarla vizyona giren ilk yapımın biraz önüne geçti. Aradan geçen üç yılda sinema endüstrisinin dönüşümü ise dikkat çekici: İlk film vizyona girdiğinde sinemalar pandemi sonrası toparlanma sürecindeydi ve “Elvis”, “Top Gun: Maverick” ve “Jurassic World: Dominion” gibi dev yapımların arasında dördüncü sıradan açılış yapabilmişti. Bu kez “Black Phone 2”, oldukça sakin geçen bir Ekim hafta sonunda tek başına sahneyi aldı.

Korku geri döndü

Black Phone 2

Film, Kuzey Amerika dışındaki ülkelerde de 15,5 milyon dolar toplayarak toplamda 42 milyon dolar hasılata ulaştı. Ethan Hawke’un yeniden “Grabber” karakterine hayat verdiği yapımın bütçesi 30 milyon dolar. İlk film 18 milyon dolara mal olmuştu.

“Black Phone 2”, eleştirmenlerden ve izleyicilerden olumlu yorumlar alırken, ilki kadar büyük bir beğeni toplamadı. CinemaScore notu “B” olurken, 2022’deki filmin “B+” puanının biraz gerisinde kaldı. Universal’ın dağıtım başkanı Jim Orr, “Ağızdan ağıza yayılan etki hafta sonu boyunca arttı. Scott Derrickson yönetiminde Blumhouse, seyircilerin sinemada görmek istediği ürkütücü ama etkileyici bir film yarattı,” dedi.

Black Phone

Blumhouse için bu başarı önemli çünkü şirket son dönemde “Wolf Man” ve “M3GAN 2.0” gibi filmlerle beklenen çıkışı yapamamıştı. Düşük bütçeli korku filmleriyle tanınan yapım evi, “Paranormal Activity”, “The Purge”, “Get Out” ve “Halloween” gibi serilerle büyük kazançlar elde etmişti. Blumhouse’un yıl bitmeden vizyona girecek bir diğer devam filmi “Five Nights at Freddy’s 2” Aralık ayında sinemalarda olacak.

“Good Fortune” şanssız başladı

Lionsgate’in Aziz Ansari imzalı komedisi “Good Fortune”, 2.990 salonda vizyona girerek 6,2 milyon dolar topladı ve üçüncü sıradan açıldı. Film, Keanu Reeves, Seth Rogen, Sandra Oh ve Keke Palmer gibi güçlü bir kadroya sahip olmasına rağmen seyircide beklenen karşılığı bulamadı.

Rotten Tomatoes’ta %78’lik olumlu puan alan yapım, izleyicilerden “B+” notu almasına karşın, 30 milyon dolarlık bütçesini karşılaması zor görünüyor. Filmde Keanu Reeves, iyi niyetli ama beceriksiz bir meleği canlandırıyor; hikâye bir işçi ile zengin bir yatırımcının beden değişimini konu alıyor.

“Tron: Ares” hızla düşüyor

Disney’in 180 milyon dolarlık yüksek bütçeli bilim kurgu devam filmi “Tron: Ares”, ikinci haftasında 11,1 milyon dolar kazandı. Bu, ilk haftaya göre %66 düşüş anlamına geliyor. Film şu ana kadar 54,6 milyon dolar Kuzey Amerika, 103 milyon dolar da global gişe elde etti. Ancak bu rakamlar devasa prodüksiyon ve pazarlama maliyetlerini karşılamaktan uzak.

“Roofman” ve “One Battle After Another” listede kaldı

Variety’de yer alan habere göre: Channing Tatum’un başrolünde olduğu “Roofman”, ikinci haftasında 3,7 milyon dolar hasılatla dördüncü sırada yer aldı. Film toplamda 15,5 milyon dolara ulaştı.

One Battle After Another gisede tokezliyor
İlgili haber: One Battle After Another, gişede tökezliyor: 100 milyon dolarlık zarar

Paul Thomas Anderson’ın yönettiği ve Leonardo DiCaprio’nun oynadığı “One Battle After Another”, dördüncü haftasında 3,75 milyon dolar kazandı. Film, Kuzey Amerika’da 61 milyon dolar, dünya genelinde 162,5 milyon dolar topladı. Ancak 130 milyon dolarlık prodüksiyon ve 70 milyon dolarlık tanıtım bütçesiyle, filmi kâra geçmek için yaklaşık 300 milyon dolar gişe gerekiyor. Uzmanlara göre yapım, sinema salonlarında 100 milyon dolar zararla kapanabilir. Buna rağmen Oscar sezonunda güçlü bir aday olması bekleniyor.

“After the Hunt” ve bağımsız yapımlar

Luca Guadagnino’nun yönettiği, Julia Roberts, Andrew Garfield ve Ayo Edebiri’yi buluşturan “After the Hunt”, ulusal gösterime genişleyerek 1,56 milyon dolar kazandı ancak gişede ivme yakalayamadı.

Bağımsız gösterimlerde ise İranlı yönetmen Cafer Penahi’nin Cannes Altın Palmiye ödüllü filmi “It Was Just an Accident”, New York ve Los Angeles’ta sadece üç salonda 68 bin dolar kazandı. Richard Linklater’ın “Blue Moon” adlı dramedisi ise beş salonda 67 bin dolarla düşük bir açılış yaptı.

Ekim’de korku kazandı

2025 Ekim ayı gişesinde genel tablo durgun olsa da, “Black Phone 2” seyirciyi yeniden salonlara çekmeyi başardı. Blumhouse için yılın en parlak anı olan film, korku türünün hâlâ sinema gişesinin en güvenilir kozu olduğunu bir kez daha kanıtladı.

diyekonustu.com