19 Mayıs Belediyesi tarafından fındık başta olmak üzere tarımsal üretime ciddi zararlar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı kapsamlı ilaçlama çalışmaları başlatıldı. Ekipler, ilçe genelinde aralıksız sürdürüyor.

İlçede, özellikle park bahçeler, okul bahçeleri, mesire alanları, oyun grupları, cadde ve sokak kenarlarındaki ağaçlar, metruk ve kullanılmayan her türlü binalar, odunluklar, garajlar vb. alanlarda ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.
“EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “19 Mayıs Belediyesi olarak tarımsal üretime zarar veren kokarca ile mücadele çalışmaları kapsamında yaklaşık sekiz aydır ekiplerimizle sahadayız. Üreticilerimizin her zaman yanındayız“ dedi.
“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”
Kahverengi Kokarca ile mücadele çalışmalarına devam edeceklerini söyleyen Başkan Topaloğlu, ”Doğamızı, toprağımızı ve emeğimizi tehdit eden her unsurun karşısında durmaya kararlıyız” diye konuştu.
diyekonustu.com