
31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Samsun Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özman, merkezi hükümetin Ankara ve İstanbul gibi iki büyük kenti kaybetmesine rağmen ekonomide güvensizlik ortamı oluşmadığını söyledi. Özman, önümüzdeki 6 ay için ülke ekonomisinin sakinliğin koruyacağını ifade ederek, uzun vadeli yatırım yapmak isteyenleri altın almaya davet etti. Özman, altının yaz ayları için güven veren bir liman olduğunu söyledi.
‘SEÇİMDEN SONRA TERS GİDEN BİR DURUM OLMADI’
Salih Özman, “Öncelikle 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Seçimlerin ardından, ülke ekonomide çok ters giden bir durum olmadı. Şu anda piyasada ne çok büyük iyimserlik ne de kötümserlik var. Seçim sonrası piyasa sakin seyrediyor. Merkezi hükümetin yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul gibi iki büyük kenti kaybetmesine rağmen döviz kurlarında bir güvensizlik ortamı oluşmadı. Ülkemizdeki ekonomi aktörleri bir güvensizlik duymuyor. Şahsi kanaatimdir, çarklar dönmeye devam edecek ve böylelikle içerisinde bulunduğumuz ekonomik göstergeler çukurdan çıkmamıza yardımcı olacak” diye konuştu.
‘GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞ MAYISTA DÜŞÜŞE GEÇECEK’
TÜFE’nin martta aylık bazda yüzde 1,03 artış gösterdiğine, yıllık enflasyonun tüketici fiyatlarında yüzde 19,71, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 29,64 olduğuna dikkati çeken Salih Özman, “Enflasyon verilerilerimiz de beklentiler düzeyinde oldu. Ülkemizde gıda fiyatlarında yükseliş var. Bunu da hükümetimiz, Tanzim Satışlar ile düşürmeye çalıştılar. Ben, gıda fiyatlarının da mayıs ayı ile beraber düşüşe geçeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
‘YAZ AYLARI İÇİN ALTINA YATIRIM YAPILABİLER’
“Döviz kurlarındaki 5.40 ve 5.60’lık sakin seyir sürüyor” diyen Salih Özman, şöyle devam etti; “Bu fiyatlara mevcut ekonomimiz alıştı. Kurlardaki sakinlik böyle devam ettiği sürece çekirdek enflasyondaki düşüşün bundan sonra da süreceği kanaatindeyim. Ben şahsi olarak, önümüzdeki 6 aya kadar bu rakamlarla Türkiye’nin seyrine devam edeceğini düşünüyorum, olumsuz bişey görmüyorum. Kurlarda artış yaşanmadığı takdirde, altın fiyatlarında da büyük bir yükseliş olmayacaktır. Yaz aylarında yaşanacak talep artışı ile beraber üzere bir hareketlenme olma durumu var. Uzun vadeli yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız, yaz ayları için altına yatırım yapabilirler. Altın, vatandaşlarımıza güven veren bir liman olarak karşımızda durmaktadır.”