Dağlarla çevrili yapısı, kuş cıvıltıları eşliğinde huzur veren atmosferi ve doğa yürüyüşlerine uygun arazisiyle Ladik Gölü, şehir hayatından kaçıp doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler için adeta bir terapi alanı sunuyor.

Göçmen kuşların uğrak noktası olması nedeniyle kuş gözlemcilerinin de yoğun ilgi gösterdiği gölde, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında kartpostallık manzaralar oluşuyor. Göl çevresindeki sazlık alanlar ise fotoğrafçılar için doğal bir stüdyo niteliğinde.

Yerel halk, gölün çevresindeki geleneksel köy kahvaltıları ve organik ürün satışlarıyla bölgeyi ziyaret eden turistlere sıcak bir deneyim sunarken, doğa sporlarıyla ilgilenen gruplar da kano, trekking ve kamp faaliyetleri için Ladik Gölü’nü tercih ediyor.

Samsun’a yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki bu doğa harikası, henüz çok fazla keşfedilmemiş olmasıyla da “Samsun’un saklı cevheri” olarak anılıyor.

Öte yandan Ladik Ovasında 870 hektar alana yayılmış bulunan ve İlçenin ekolojik zenginlik kaynağı olarak varlığını idame ettirmekte olan Ladik Gölü, doğal bir göl olup, bünyesinde Turna, Tatlı Su Levreği, Tahta Balığı, Sazan ve Kızıl Kanat gibi balık türlerini barınıyor. Bu balıkların hepsi çok lezzetli olmakla birlikte en meşhur lezzetli olanları Turna ve Tatlı Su Levreği çeşitleri.

Kuş gözlemlerinde tespit edilen, Alabalıkçıl, Küçük Ak Balıkçıl, Gece Balıkçılı, Kara Leylek, Yeşilbaş, Uzun Bacak, Kız Kuşu, Yeşil Düdükçün, Karabaş Martı, Gümüş Martı, Sumru, Küçük Sumru, Ak Kanatlı Sumru, Kaya güvencini, Tepeli Koygar, Tarla Kuşu, Kızıl Sırtlı Örümcek Kuşu, Boğmaklı Ardıç Kuşu ve Turna türleri de bulunuyor.
Ladik Gölü, barındırdığı balıkların ve kuşların yanısıra dünyada eşine az rastlanır üzerinde yüzen adaları ile (torf) son derece ilgi çekici durumda.

Gölde dönem dönem yelkenli yarışları da gerçekleştiriliyor.
diyekonustu.com
Daha fazlası için linke tıkla: Samsun haber