Ağustos ayında kaybolan Narin Güran’ın cesedi çuval içinde bulundu. Kamuoyunun her gün takip ettiği olayda 11 kişi tutuklandı. Anne, amca ve kardeşin de aralarında olduğu şüphelilerin verdiği ifadeler ve soruşturma dosyasına giren detaylar, “cinayette iş birliği” düşüncelerini güçlendirdi.
Türkiye 25 gündür küçük Narin cinayetinin çözülmesini bekliyor. Diyarbakır’ın Tavşantepe köyünde kaybolan küçük kızın cesedi binlerce arama ardından 19 gün sonra bulundu. Küçük bedeni bir çuvalın içinde bulunan kız çocuğunun katili için arama çalışmaları devam ederken 11 kişi tutuklandı. Anne, ağabey ve amcanın da aralarında bulunduğu olayda itirafçı Nevzat Bahtiyar, cesedi amca Salim Güran’dan aldığını itiraf etti ve ardından incelenmek üzere evinden çeşitli eşyalar alındı.
BABA KIZININ KAYBOLDUĞUNU ÇEVREDEN DUYDU
Bu süreçte baba Güran da kızının kaybolduğunu çevresinden duyduğunu söyledi. Narin’in kuzeni Birsen Güran’ın da yanlış ifade verdiğini “Amcam Salim Güran kardeşim ile bana ‘17.40 sıralarında Narin’i gördük’ deyin” sözleriyle itiraf etti.

Salim Güran ise dün verdiği ifadesinde Nevzat Bahtiyar ile hiç görüşmediğini öne sürerken yapılan teknik incelemeler sonucunda 15.08’de telefonda görüştükleri, 15.21 ile 15.46 arasında birlikte oldukları tespit edildi. Güran bunun üzerine, “Baz analizleri yanlıştır” dedi.
NARİN’İN TERLİĞİ 22 AĞUSTOS’TA BULUNMUŞTU

Daha sonrasında Salim Güran’ın 15 yaşındaki işçisi R.A ile konuşması ortaya çıktı. Konuşmalarda “tamam daha ölmemiş” ifadesinin geçmesi ardından R.A. gözaltına alındı. Şahıs ifadesinde “Vallahi ben böyle bir şey hatırlamıyorum” dedi. R.A da tutuklanan isimler arasında yer aldı. Narin Güran’ın bir terliği 22 Ağustos’ta bulunmuştu. Bu nedenle aramalar, göçebelerin konakladığı yer de yoğunlaşırken “Suçluyu kayırma” ve “Suç delillerini yok etmekten” tutuklu Narin’in kuzeni Muhammed Kaya’nın ifadesinde, terlik bulduğunu söylediği öğrenildi.
“KARGAŞADA TERLİĞİ SÖYLEMEYİ UNUTTUM”
OdaTV’nin haberine göre: Kaya, ifadesinde, “Terliğin göçebelere ait olduğunu düşünerek bakmadım. Dönüşte terlik yine yolun ortasındaydı. Terlik köyden 2,5 kilometre uzaktaydı. Ben terliği arabaya koydum. Köye geldiğimde bir kargaşa vardı, bu kargaşada terliği söylemeyi unuttum” dedi.

Öte yandan kolundaki diş izleri nedeniyle şüpheliler arasında bulunan abi Enes Günay, cinayeti Nevzat Bahtiyar’ın işlediğini öne sürdü. Anne Yüksel Güran da Narin’in kaybolduğu sırada uyuduğunu ileri sürdü.
NÜFÜSU BİN BİLE DEĞİL AMA 50’DEN FAZLA İHBAR
Öte yandan 2023 verilerine göre nüfusu 445 kişiden oluşan Tavşantepe köyünde 300’e yakın insan ifade verdi. Narin’i arama çalışmaları boyunca 50 asılsız ihbar geldi. Gelen ihbarlar ardından sim kartların çıkarıldığı tespit edildi. Bu gelişmeler ardından birçok vatandaş köyün Narin Güran cinayetinde ağız birliği yaptığını dile getirdi.
diyekonustu.com