İçindekiler
TOLGA BİRGÜCÜ (ÖZEL HABER) – 2017 yılında Mersin’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Büyükşehir Belediyesi’ndeki bağlantılarına yönelik soruşturma kapsamında yürütülen duruşmada, polis olmamasına rağmen sorgu odasına glock marka tabancayla girerek sorular sormasına müsade edilen eski polis Abdulvahit Vardar, şimdi de MHP’den Samsun Milletvekili Adayı olarak seçmenden oy istiyor. Abdulvahit Vardar, kentte çalışmalar yürütüyor.
TOPSAKAL İLE BERABER TEŞKİLAT ZİYARETLERİ
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Samsun’da 1 numarası olan İlyas Topsakal ile yakınlığı bilinen ve gözlemlenen Abdulvahit Vardar, teşkilat, STK ve vatandaş ziyaretlerini sürdürüyor. Milletvekili aday listesinde 9’uncu yani son sırada olan eski eleman Abdulvahit Vardar, İlyas Topsakal için oy istemeye devam ediyor.
NE OLMUŞTU? İŞTE DETAYLAR…
Mersin’deki FETÖ soruşturmasında mahkeme, eski Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu’nun da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 32 sanığın yargılandığı duruşma 3 günde tamamlanmıştı. Mahkeme 2 sanık hakkında tahliye, tüm tutuksuz sanıklar için de adli kontrolün kaldırılmasına karar vermişti. Öte yandan mahkeme heyeti, Mehmet Özgür Sanal ve bazı sanıkların sorgulama sırasında öne sürülen Glock marka tabancalı Abdulvahit Vardar’ın araştırılması, tutuklu sanıklar Cahit Taş ile Sami Yıldız’ın tahliyesine karar vermişti.
SAVCILIK İDDİANAMESİ: KAMU GÖREVİNİN USULSÜZ ÜSTLENİLMESİ SUÇU
Savcılık iddianamesinde, Teşkilattan istifa etmesi sonrasında sivil konumuna gelen eski polis Vardar hakkında, “Sanal’ın emniyetteki sorgusunda ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek biçimde soruşturmaya müdahil olup’, yapılan mülakat esnasında oda içerisinde belinde Glock marka silahını masa üzerine bırakıp, polis memuru edasıyla Sanal’a sorular sorup ‘kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi suçunu’ işlediği, Gidiş ve Solmaz’ın ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarına aslen iştirak ettiğini” kabul etmişti.
KOD ADI: RX 70
Savcılık soruşturmasının devam ettiği günlerde, İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen müfettişlerin soruşturmasında ise Vardar hakkında yaptıkları ilk incelemelerde eski polisin istihbarat elemanı olarak emniyet tarafından kullandığı yolunda bilgilere ulaşıldığı gündeme geldi.
Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki ve doğrudan Emniyet Genel Müdürü’ne bağlı olan İstihbarat Başkanlığı kayıtlarını incelenmesi sonucunda; Mehmet Özgür Sanal’la ilgili Mersin İstihbaratı’na bilgi veren kişinin Abdülvahit Vardar olduğunu ortaya çıkartıldı. Emniyet İstihbaratı’na “yardımcı istihbarat elemanı” olarak RX 70 koduyla kaydı bulunan Vardar’ın verdiği bilgilerin belediye operasyonunda kullanıldığı anlaşıldığı gündeme geldi.
ABDULVAHİT VARDAR KİMDİR?
diyekonustu.com
Bunu da okuyabilirsin: Bunun neresi yerli ve milli: MHP’nin adayı Hugo Boss giydi, Metallica işareti yaptı