İçindekiler
diyekonustu.com – Çin’in Wuhan kentinde ortay açılan ve kısa sürede Antarktika kıtası hariç tüm kıtalarda 200’ün üzerinde ülkeye yayılan ve 10 milyona yakın insana enfekte olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi insanlığı ölümle tehdit etmeye devam ederken, koronavirüsle mücadele kapsamında eğitimde de kısıtlamalar gidildi. Ülke genelinde olduğu gibi Samsun’da da pandemi sürecini evlerinde geçiren öğrenciler, uzaktan eğitimle öğrenimlerine devam etti.
YILSONU SERGİSİNİ UZAKTAN TAMAMLADILAR
Bu bağlamda Atakum ilçesinde hizmet veren Atakum Koleji Ortaokulu öğrencileri eğitimlerine devam etti ancak hazırlandıkları yıl sonu resim sergilerini pandemisi dolayısıyla açamadı. Kurumda görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğçe Külekçi, öğrencilerinin yıl sonu resim sergileri için hazırladıkları eserlerin yarım kalmaması için uzaktan eğitim içerikli ‘Ünlü tablolar canlanıyor’ adlı bir proje hazırladı. Diğer yedi öğretmenin de desteklediği projede öğrenciler, 25 günlük bir sanat maratonu ile hepsi birbirinden güzel 54 eser ortaya çıkardı.
KÜLEKÇİ: HEYECANLARI KALDIĞI YERDEN DEVAM ETTİRDİM
Proje hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Tuğçe Külekçi, “Görsel Sanatlar dersimizde, ortaokul öğrencilerimle gelenekselleştirdiğimiz ve her yıl büyük heyecan ve binbir emekle açtığımız yıl sonu resim sergimizi pandemi dolayısı ile bu yıl açamadık. Atölyemde öğrencilerimin büyük heyecanla başlayıp, yarım bırakmak zorunda kaldığı yüzlerce eser var. Heyecanlarını kaldığı yerden devam ettirmek adına bir online sergi açmaya karar verdim. Pandemi sürecinde, öğrencilerim sanatsal çalışmalarına ailelerini de dahil ederek keyifli vakit geçirdiler. Ortaya çıkan ürünler herkesi çok mutlu etti. Okulumuzdaki öğretmen, öğrenci ve veli birlikteliği her zaman çok güzel ürünler ortaya çıkmasına sebep oldu. Birbirimizden uzakta olsak da iletişimimizin kuvvetli oluşuyla birlikte harika işler ortaya koyacağımıza inancım sonsuzdu. Bu online sergi çalışmalarımız da bunun en güzel örneklerinden biri. Sanatın gücünü şartlar ne olursa olsun bir kez daha vurgulamış olduk. Okul ailesi olarak çok mutlu ve gururluyuz. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerime sonsuz teşekkür ederim. Sanat ayrıştırmaz, birleştirir” diye konuştu.
HEPSİ BİRBİRİNDEN ÜNLÜ TABLOLARI CANLANDIRDILAR
Öğrenciler, Osman Hamdi Bey’in 1906 ve 1907 yıllarında iki farklı versiyonunu çizdiği tablo olan Kaplumbağa Terbiyecisi, Hollandalı ressam Johannes Vermeer’in başyapıtlarından biri olan olan ve bugün Lahey’de, Mauritshuis’de sergilenen Kimi zaman “Kuzeyin Mona Lisa’sı” ya da “Hollandalı Mona Lisa” olarak adlandırılan ‘İnci Küpeli Kız’ ve Pablo Picasso’nun geç 1903-erken 1904 zaman aralığında yaptığı dünyaca ünlü yağlı boya tablosu olan; İspanya’nın Barcelona kentindeki bir caddede, gitarının üzerine eğilmiş, yırtık pırtık giysili yaşlı, bitkin kör bir adam betimlediği ‘Yaşlı Gitarist’ gibi daha bir çok ünlü tabloya hayat verdiler.
İşte o eserler: