İçindekiler
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ tarafından yapılan duyuruya göre, 13 Mayıs Salı günü saat 17:30’da Atakum Kurupelit Yat Limanı’nda toplanılacak, ardından saat 18:00’de başlayacak olan “Adalet Zinciri” ile Kurupelit Yat Limanı’ndan Çobanlı İskelesi yönüne doğru insan zinciri oluşturulacak.

Etkinlikte Samsun halkı, Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması talebiyle şu üç mesajı Türkiye’ye duyurmayı hedefliyor:
- “55 Gündür Adayımızı Yanımızda, Sandığı Önümüzde Bekliyoruz!”
- “55 Gündür Cumhurbaşkanı Adayımız İçin Adalet Bekliyoruz!”
- “55 Gündür Cumhurbaşkanı Adayımız İçin Özgürlük Bekliyoruz!”
“Halkın iradesine pranga vurulamaz”

Mehmet Özdağ, açıklamasında Samsun’un önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
“Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yaktığı bu topraklarda, halkın iradesine vurulan her prangayı reddediyoruz. Ancak umudumuzu ve direncimizi koruyoruz.”
“Tutukluluğa son verilirse zincir halaya dönecek”
Özdağ, etkinliğin hem protesto hem de bir dayanışma çağrısı olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Eğer 13 Mayıs Salı gününe kadar Ekrem Başkanımızın tutukluluğuna son verilirse; Adalet Zincirimiz, Halay Zincirine dönecek! Özgürlüğü, dayanışmayı ve halkın gücünü hep birlikte kutlayacağız.”
CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, tüm Samsun halkını ve basın mensuplarını bu anlamlı buluşmaya davet etti.
diyekonustu.com