Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nı mutlak butlan gerekçesiyle iptal ederek Kemal Kılıçdaroğlu’nu göreve iade etmesi yönündeki kararı, resmi olarak CHP Genel Merkezi’ne ve Kılıçdaroğlu’na iletildi. Kararın ardından Ankara ve İstanbul’da hareketli saatler yaşandı.
Genel Merkez’de Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını parçaladılar
CHP Genel Merkezi’nde toplanan partililer, Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını indirip parçaladı. Kalabalık, Kılıçdaroğlu’nun asılı olduğu çerçeveyi kırdı ve fotoğrafı ayaklarıyla çiğnedi. Partililer fotoğrafı çiğnerken “Hain” sloganları attı.
CHP Genel Merkezi’nde arbede yaşandı
Mahkemenin, Özgür Özel yönetimini görevden uzaklaştırarak koltuğu Kemal Kılıçdaroğlu’na iade etmesi kararının ardından çok sayıda partili ve vatandaş, CHP Genel Merkezi ve CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanmaya başladı. Partinin genel merkez binası önünde tansiyon yükseldi, arbede yaşandı. Toplanan kitle tarafından eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine sloganlar atıldığı duyuldu.
