Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki son maçında İngiltere’de Manchester City ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar, zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılarak ilk 16 hedefini gerçekleştirmek istiyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde geride kalan 7 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Galatasaray, topladığı 10 puanla 17. sırada yer alıyor. Averajla Karabağ’ın önünde bulunan temsilcimiz, Manchester City karşısında kazanması halinde 36 takımlı lig etabını ilk 16 içinde tamamlamayı hedefliyor. Galatasaray, İngiltere’den 3 puanla dönmesi durumunda play-off turuna seri başı olarak katılma avantajı da elde edecek.
Daha fazla oku
Kart sınırında ve eksikler
Sarı-kırmızılı ekipte Ismail Jakobs, Davinson Sanchez ve Mario Lemina sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ara transfer döneminde kadroya katılan Noa Lang ile Yaser Asprilla ise statü gereği bu mücadelede forma giyemeyecek.
Öte yandan Galatasaray’ın yıldızları İlkay Gündoğan ve Leroy Sane, eski takımlarına karşı sahaya çıkacak. İlkay, Manchester City formasıyla iki farklı dönemde toplam 8 sezon görev yaparken, Sane ise 2016-2020 yılları arasında İngiliz ekibinde oynadı. İki futbolcu da Pep Guardiola yönetiminde önemli başarılar yaşamıştı.
Osimhen rekor peşinde

Galatasaray’ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, karşılaşmada tarihi bir başarıya imza atabilir. Yıldız futbolcu gol atması halinde, sarı-kırmızılı formayla Avrupa kupalarında en fazla gol atan oyuncu unvanını tek başına ele geçirecek.
26 yaşındaki santrfor, Avrupa kupalarında çıktığı 12 maçta 12 gol kaydetti. Osimhen, daha önce 11 gol atan Mario Jardel ve Gheorghe Hagi’yi geride bırakırken, Milan Baroš ve Shabani Nonda ile zirveyi paylaşıyor.
Manchester City formsuz
Ev sahibi Manchester City, son haftalarda istediği performansı sergileyemiyor. Premier Lig’de son 5 maçta yalnızca 1 galibiyet alabilen İngiliz ekibi, Şampiyonlar Ligi’ndeki son maçında ise Bodo/Glimt’e 3-1 mağlup oldu.
City’de Rodri (kırmızı kart cezalısı), Marc Guehi ve Antoine Semenyo statü gereği forma giyemeyecek. Ayrıca Josko Gvardiol, Ruben Dias, John Stones, Nico Gonzalez, Mateo Kovacic, Oscar Bobb ve Savinho’nun da sakatlıkları bulunuyor.
Haber Bültenimize Abone Olun
Gündemdeki önemli haberleri diyekonustu.com’dan e-posta kutunuza alın
Gizlilik Bildirimi: Daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamıza ve Hizmet Şartlarımıza bakabilirsiniz.
Maç ne zaman, saat kaçta, gangi kanalda?
- Tarih: (Maç günü bilgisi eklenebilir)
- Saat: 23.00
- Stadyum: Etihad Stadı
- Hakem: Alejandro Hernandez
- Yardımcıları: Jose Naranjo, Diego Sanchez Rojo
- Yayın: (Kanal bilgisi eklenebilir)
MANCHESTER CITY-GALATASARAY MAÇININ İLK 11’LERİ:
Manchester City: Donnarumma, Nunes, Khusanov, Ake, Ait-Nouri, Bernardo, O’Reilly, Marmoush, Cherki, Doku, Haaland.
Galatasaray: Uğurcan, Jakobs, Sanchez, Sallai, Sara, Sane, İlkay, Abdülkerim, Osimhen, Barış, Lemina.
diyekonustu.com
Tüm Spor Haberleri için TIKLAYIN
