Samsun’un İlkadım ilçesi Karasamsun Mahallesi 320. Sokak’ta kaldırılan bir aydınlatma direğinin kabloları, ölüme davetiye çıkartıyor. Direk kaldırılınca açıkta kalan kablolar, elektrik bandıyla sarılarak öylece bırakıldı.
Her yaştan insanın kullandığı kaldırımda yer alan açıktaki tablolar, hemen karşısında bulunan Yunus Emre Parkı’na gelen ve sokakta oyun oynayan çocukların hayatını tehlikeye atıyor. Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (YEDAŞ) ait kabloların bu şekilde bırakılmasına tepki gösteren Samsunlular, yetkililere görev çağrısı yapıyor.
ÖZDAĞ: GÖREV İHMALİ VAR
Diğer yandan konuyla ilgili Gazete Gerçek’ten Tolga Birgücü‘ye açıklama yapan TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özdağ, “Söz konusu durum tamamen ilgisizlik ürünüdür. Kazaya davetiye çıkartan bu düzenek, yetkililerin görev ihmalinden kaynaklanmaktadır. Bu tür vakalar için koruyucu kutu uygulaması vardır ve burada da bu uygulama hayata geçirilmelidir. Bu tür düzenekler, özellikle halka açık alanlarda tehlikeye açık bir şekilde bırakılmalıdır. İnsanların hayatını hiçe sayan bu vakayla ilgili acil önlem alınmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerine de aykırı olan bu durum, ilgili kamu kurumlarınca da yerinde denetlenmeli ve gerekli yaptırımlar uygulanmalıdır” diye konuştu.