Haber ara

Select theme:
Sağlık

Samsun’da bir haftada 461 vaka: Aşıda turuncu listeye girildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık 100 bin nüfusa karşılık toplam vaka haritasını paylaştı

| 2021-07-07 04:54:00
Samsun’da bir haftada 461 vaka: Aşıda turuncu listeye girildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık 100 bin nüfusa karşılık toplam vaka haritasını paylaştı. Haritaya göre, vaka sayısının en çok azaldığı iller Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın oldu. Samsun, 26 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasını baz alan haftalık tabloda 100 bin kişide 34,00 oranıyla gösterildi. Bu oran da haftalık 461 vakaya, günlük olarak yaklaşık 66 kişiye tekabül ediyor.

‘SALGININ SONU AŞI İLE GELİYOR’

Sağlık Bakanı Koca, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgının sonu aşı ile geliyor. Yarına bugünden daha güvenli bakabilmek için aşınızı olun" dedi.

SAMSUN AŞIDA TURUNCU 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre aşı yüzdelerini açıkladı. Samsun birinci aşılamada yüzde 60,7 ile turuncu bölgedeki iller arasında yer aldı.

diyekonustu.com

Daha fazlası için linke tıkla: Samsun haber

DAHA FAZLA