Başkan Halit Doğan’dan çağrı… 40 gence istihdam kapısı…

Çarşamba Belediyesi, “Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı” alanında istihdamı arttırmak için 40 kursiyere eğitim verecek. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kursiyerlerimiz hem işe dair incelikleri öğrenecekler hem de öğrenirken ekonomik olarak da bütçelerine katkı sağlayacaklar” diye konuştu.
26.12.2023 | 20:18
Baskan Dogan Dan Cagri 40 Genc Istihdam Kapisi 170 Jpg 2

Çarşamba Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında faaliyete geçirilen NEETPRO projesi çerçevesinde “Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı” alanında yetiştirilerek işgücü piyasasında istihdam edilebilirliklerini artırmak için 40 kursiyerin eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. 4 ay boyunca sürecek projenin başvuruları başladı. Mesleki Eğitim kapsamında kursiyerlere günlük 10 Euro da ödeme yapılacak. Son başvuru tarihi 29 Aralık Cuma. Başvurular Çarşamba Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü üzerinden alınacak. 15-29 yaş arası sigortası bulunmayan ve öğrenci olmayan herkes başvuruda bulunabilir.

BAŞVURULAR İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLÜĞÜ’NE

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “İstihdam kentler için oldukça önemli bir unsur. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında faaliyete geçirdiğimiz projemiz ile de genç kardeşlerimize kendilerini geliştirecek alanlar sunmuş oluyoruz. Her iş alanında vasıflı eleman ihtiyacı artmakta. Bu tarz projeler bu anlamda da oldukça kıymetli. Kursiyerlerimiz hem “Hasta ve Yaşlı Bakım”ına dair nitelikli bir eğitim alacaklar hem de 4 ay sürecek bu kursumuz ile bütçelerine de katkı sağlayacaklar ” diye konuştu.

0 GENÇLERİN İSTİHDAMI ARTIRILACAK

Proje ile mevcut işgücü piyasası ihtiyaçlarına dayalı olarak istihdamda, eğitimde veya öğretimde olmayan gençlerin istihdamını artırmak amaçlanıyor. Aynı zamanda projedeki diğer hedefler ise, yaşlı bakımı ve sağlık sektörünün mevcut işgücü ihtiyacına yönelik eğitimler sağlamak ve bu alanda eğitime katılan kişilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak.

ÖZEL EĞİTİMLER VERİLECEK

Mesleki Eğitim kapsamında kursiyerlere; 160 saat Hasta ve Yaşlı Öz Bakım Desteği programının yanı sıra 6 saat özgeçmiş hazırlama ve iş görüşmesi teknikleri, 9 saat diksiyon, 4 saat iş sağlığı ve güvenliği, 12 saat iş hayatında imaj yönetimi, 4 saat çalışma mevzuatı ve işyerinde temel haklar 6 saat etkili iletişim becerileri, 9 saat topluluk önünde konuşma ve kişisel raporlama, 6 saat stratejik ve analitik düşünme, 4 saat cinsiyet rolleri olmak üzere toplam 60 saat de destekleme kişisel gelişim eğitimleri de verilecek.

diyekonustu.com