Atakum’da renkli anlar: Büyükler için teraryum atölyesi

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi, teraryum atölyesinde ileri yaştaki vatandaşları ağırladı. Atölye çalışmasında, birbirinden özel  minyatür bahçeler oluşturan vatandaşlar, Başkan Türkel’in sürpriz ziyaretiyle duygu dolu anlar yaşadı.
31.03.2026 | 15:00
Atakum’da renkli anlar: Büyükler için teraryum atölyesi

Kadınlara yönelik sunduğu sosyal, psikolojik ve hukuki destek hizmetleriyle Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi, 7’den 70’e her yaştan vatandaşı kucaklayan çalışmalarıyla da fark yaratıyor.

Atakum’da renkli anlar: Büyükler için teraryum atölyesi

Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in öncülüğünde çalışmaların hız kazandığı merkezde, Atakum Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan vatandaşlara yönelik teraryum atölyesi gerçekleştirildi. 

MİNİK EKOSİSTEMLER OLUŞTURULDU

Atakum’da renkli anlar: Büyükler için teraryum atölyesi

Belediyenin  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen programda huzurevi sakinleri kaktüs, sukulent bitkileri, tahta kasa, toprak ve çakıl taşlarıyla kendi teraryumlarını hazırladı. Teraryum yapım aşamalarını dikkatle dinleyen vatandaşlar, adım adım rengarenk minyatür bahçeleri oluşturdu.

DUYGU DOLU ANLAR

Atakum’da renkli anlar: Büyükler için teraryum atölyesi

 Programın en özel anlarını ise Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in sürpriz ziyareti oluşturdu. Başkan Türkel’i görünce duygu dolu anlar yaşayan vatandaşlar, desteği için Başkan Türkel’e teşekkür etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Türkel, atölye çalışmasına katılarak vatandaşların keyifli anlarını paylaştı. Renkli anlara sahne olan etkinlikte, vatandaşların yaratıcılıklarını kullanarak hazırladığı minik ekosistemler görsel şölen yaşattı.  

“EL ELE YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Atakum’da renkli anlar: Büyükler için teraryum atölyesi

Etkinlik hakkında konuşan Başkan Türkel, “Bugün büyüklerimizle teraryum atölyesi gerçekleştirdik. Maneviyatın yoğun yaşandığı, son derece özel ve anlamlı bir etkinlik oldu. Hep beraber keyifli vakit geçirdik, minik botanik bahçeleri hazırlamanın ruhsal olarak rahatlatıcı etkisini deneyimleme fırsatı bulduk. Atakum Belediyesi olarak birikimleri, değerleri ile ışığımız olan büyüklerimizimize en iyi hizmeti sunmak, yaşam konforlarını yükseltmek ve onlara sağlık, sosyal, psikolojik, ekonomik her açıdan destek olmak için ara vermeden çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Atakum’da renkli anlar: Büyükler için teraryum atölyesi
Atakum’da renkli anlar: Büyükler için teraryum atölyesi

diyekonustu.com
Tüm Samsun Haberleri için TIKLAYIN

Yorum yazın...