Milas Ekinanbarı Mahallesi’ndeki camide kılınan cenaze namazının ardından dualarla toprağa verilen Kuran’ı son yolculuğuna ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş uğurladı. Törene Sağlık Bakanı Dr. Vedat Işıkhan, Milas Kaymakamı Canberk Kaynak ve CHP’li Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un yanı sıra birçok protokol temsilcisi katıldı. Şehidin yakınları, tören boyunca gözyaşlarına hâkim olamadı.

Ancak tören sırasında çekilen bir videoyu paylaşan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Eryılmaz, Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ın cenaze namazı esnasında kahkaha attığını iddia ederek sert ifadelerle tepki gösterdi.
Eryılmaz, X hesabından yayınladığı görüntüyle birlikte Ayaydın’ı eleştirerek şu sözleri kullandı:
“Muğla’da son yolculuğuna uğurlanan şehidimiz Emrah Kuran’ın cenazesinde Prof. Dr. Aydın Ayaydın kahkahalar atıyor. Şehitler hep yoksul ailelerin evlatları oluyor. Sizin evinizden hiç çıkmadı. Ateş düştüğü yeri yakıyor, şehidin acısı sizin ocağınıza hiç düşmedi.
Doğru Yol Partisi’nden adaylık, ANAP ve CHP’den milletvekilliği, AK Parti’den büyükşehir adaylığı… Yağmurda ıslanmamış, kavgada taş görmemiş biri bu acıyı nereden bilsin?
Cenaze adabını da mı bilmiyorsun Aydın Ayaydın?
Hayatında hiç cenazeye katılmadın mı? Biz sana profesör ya da milletvekili olamazsın demedik. Ama ne olmadığını ve olamayacağını bugün bir kez daha gördük.”
Sosyal medyada hızla yayılan video ve Eryılmaz’ın sözleri tartışma yaratırken, Ayaydın’dan konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.
diyekonustu.com
Diğer Gündem Haberleri için tıklayın…

