Aydın’ın Karacasu ilçesinde uzun yıllar Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) önde gelen isimlerinden biri olan Halil İbrahim Karaçam, partisinden istifa ettiğini sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Karaçam, MHP’nin son dönem politikalarıyla artık örtüşmediğini ifade ederek, “Hayatımın geri kalanında sade bir ülkücü olarak yaşamayı tercih ediyorum” dedi.
“Dün zillet dediklerine bugün yakınlaşmayı kabul edemem”

2008-2014 yılları arasında MHP’den İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yapan Karaçam, istifa gerekçesi olarak partisinin söylem ve eylemlerindeki tutarsızlıklara dikkat çekti. Özellikle DEM Parti ile olası bir yakınlaşma iddialarına değinen Karaçam, şu ifadeleri kullandı:
“Dün muhalefeti illet, zillet diye suçlayanların bugün aynı isimlerle yan yana gelmesini doğru bulmuyorum. Eğer böyle bir yönelim olacağını önceden bilseydik, biz de tutumumuzu ona göre belirlerdik.”
“Araştırma önergelerine ret oyunu kabul edemem”
Karaçam, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde hayatını kaybeden askerlerle ilgili verilen araştırma önergesinin MHP tarafından reddedilmesine de sert tepki gösterdi. Özellikle, 12 askerin zehirlenerek yaşamını yitirmesine dair önergenin reddedilmesini “vicdana sığmayan bir karar” olarak nitelendiren Karaçam, şu sözlerle isyan etti:
“Devlet Bey’in bir bildiği vardır dedik ama boşunaymış. Parti, halkın vicdanına kulak vermeli. Sürekli araştırma önergelerine hayır demek, şeffaflıktan uzaklaşmaktır.”
“Geri dönüş kapısını kapatmadı”
Halil İbrahim Karaçam, istifasına rağmen kişisel kırgınlık yaşamadığını da vurgulayarak, MHP’nin “fabrika ayarlarına” dönmesi halinde yeniden dönebileceğinin sinyalini verdi:
“İl Başkanımız Haluk Alıcık’ı çok severim. Kendisiyle geçmişten gelen bir hukukumuz var. Bu kararım şahıslarla ilgili değil, tamamen genel merkezin politikalarıyla ilgilidir.”
Körfez’de de bir istifa

Öte yandan MHP Körfez İlçe Teşkilatı eski yöneticilerinden Aktuğ Metin Aldemir de geçtiğimiz günlerde partiden istifa etmişti. Aldemir, “Terörsüz Türkiye” sloganıyla yeniden başlatılması gündemde olan açılım sürecine tepki göstererek, “Artık kimseye verecek cevabımız kalmadı” ifadelerini kullanmıştı.
diyekonustu.com

