AKP’li belediyeden beton planı… Vadi imara açılıyor

29.09.2023 | 13:53
Akp Li Belediyeden Beton Plani Vadi Imara Aciliyor 4884 Jpg

Tolga Birgücü

Samsun’un İlkadım İlçesi Çatalarmut Mahallesi’nde yer alan Kürtün Vadisi, heyelanlı tarım arazisi olduğu halde imara açılmak istendi.

6516b6bca7e18

Komisyondan oy çokluğuyla geçen ve muhalefet partilerinin, STK’ların ve vatandaşların tepkilerini alan Kürtün Vadisi projesi, şubat ayında Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine getirildi.

AKP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN ‘BEKLETELİM’ ÖNERGESİ

6516b6acb0f17

Yoğun tepkiler alan imar uygulaması, belediye meclisinde AKP’li meclis üyesi Recep Kemal Certel’in verdiği önergenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından beklemeye alındı.

AKP’Lİ DEMİR: 4 KATLI YAPILAŞMA PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

6516b6b43f34f

Bugün Samsun’da görev yapan basın. mensuplarıyla biraraya gelen AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, vadi projesiyle ilgili açıklama yaptı. Doğal ekosisteme sahip Kürtün Vadisi’ni imara açmayı planladıklarını kaydeden AKP’li Demir, şunları söyledi: “Yeni ve modern imar planları ile Kürtün Vadisi’nde olacağı gibi, yatay mimari ile 4 katlı yapılaşmaların olduğu yeni bir planlama üzerinde çalışıyoruz. Yukarıdan bakıldığında sadece yapıların çatılarının göründüğü bir Samsun’da yeşilliğin hakim olduğunu görmek arzusundayız.”

diyekonustu.com