Samsun İtfaiyesinde yolsuzluk iddiası: Daire başkanı görevden alınmıştı!

Aralık ayının başında görevden alındığı kamuoyuna duyurulan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ve kurumdaki bir şube müdürünün, Havza İtfaiye Müdürlüğü'nde yaşanan yolsuzluğun üzerini kapattıkları iddia edildi.
18.03.2023 | 17:27
Samsun Itfaiyesinde Yolsuzluk Iddiasi Daire Baskani Gorevden Alinmisti 1731 Jpg 2

TOLGA BİRGÜCÜ (ÖZEL HABER) – Aralık ayının başında Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin görevden alındı ve 3 daire başkanlığına da asaleten atamalar yapıldı. 

Belediyede Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nı vekaleten yapan Nurettin Özbey, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nı vekaleten yürüten Serdar Sağlam, Etüd Proje Dairesi Başkanlığı’nı vekaleten ifa eden Seda Çalık da bu görevlerine asaleten atandı.

GENEL SEKRETER İLHAN BAYRAM AÇIKLADI

Kurum içi görev değişikliği ve atamalar hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “İtfaiye Daire Başkanlığında görev değişikliği yapıldı. Bazı daire başkanlıklarına da asaleten atamalar gerçekleştirildi” dedi. 

HAVZA İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YOLSUZLUK İDDİASI

diyekonustu.com’un ulaştığı bilgilere göre: İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin’in görevden alınma sebebinde yolsuzluk iddiası ortaya çıktı. İddiaya göre, Havza İtfaiye Müdürlüğü’nde bir satış yolsuzluğu gündeme geldi.

Müdürlük envanterindeki bazı materyaller usulsüz olarak satıldı. Söz konusu usulsüzlük üzerine yapılan ihbar yapıldı.

DAİRE BAŞKANI VE ŞUBE MÜDÜRÜ OLAYIN ÜZERİNİ Mİ ÖRTTÜ?

İddiaya göre; ihbar üzerine olayın büyümemesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin ve bir şube müdürü devreye girerek, olayın üzerini örttü. Söz konusu olay, İtfaiye Daire Başkanı Zengin’in görevden alınmasında büyük rol oynadı.

diyekonustu.com